Chat

Back to school #5

Heey meiden,

Dit is mijn laatste artikel van mijn back to school serie 😦 . Dit artikel gaat over mijn studietips. Het gaat erom dat je een fijne manier voor jezelf hebt gevonden dat ook daadwerkelijk werkt. Nu moet je niet denken dat je het verkeert doet, iedereen heeft zijn eigen manier evoor.

 1. Gebruik je agenda gewoon. Magister is een hulpmiddel dat als je wat bent vergeten dat je het dan nog kan opzoeken.
 2. Ik gebruik een paar apps die ik heel erg fijn vind. Sommige kennen jullie misschien al van een artikel van mij.
  • WrtsMobile: Misschien kennen jullie Wrts wel van de computer maar je hebt het dus ook voor je telefoon. Nu kun je dus ook onderweg leren voor een woordjes toets. Echt heel handig!
  • Meta: Hier check ik mijn cijfers op en kijk ik of ik iets niet heb op geschreven in mijn agenda.
  • Evernote: Hier kun je aantekeningen, to-do lijstjes, samenvattingen en nog veel meer in maken. Ik vind dit vooral erg fijn voor kleine dingetjes.
  • Genius Scan: Met deze app maak je een foto van bijv. een belangrijk papiertje en die scant ie dan zodat je hem nog hebt als je hem kwijtraakt. Nu kun je dit ook met je camera doen maar die scant het papiertje niet waardoor je het niet goed kan lezen.
  • SelfControl: Deze gebruik ik wanneer ik huiswerk maak of leer voor toetsen. Je kan hiermee je telefoon soort van blokkeren. Je telefoon en je berichten kun je niet uitzetten maar de rest wel. Ik heb dan een paar apps die ik voor school gebruik dus ik heb het zo ingesteld dat ik die wel kan gebruiken, maar whatsapp, instagram, facebook enz. kan ik niet gebruiken. Je kan het ook niet uitzetten dus als je het voor een uur instelt zul je echt een uur moeten wachten.
  • ClearFocus: Deze gebruik ik tijdens het leren van toetsen. Je leert bijv. 25 minuten en daarna heb je vijf minuten pauze.
  • Swipes: Hier zet ik mijn huiswerk in en toetsen die ik nog moet leren.
 3. Ik heb een paar sticky notes en daar staat dan op; Read this, done, like enz. Deze doe ik bij mijn schriften en boeken.
 4. Durf om hulp te vragen! Je bent nog in ontwikkeling en als eerste klasser is alles nieuw, maar ook als je in de tweede, derde of vierde zit kun je vragen of iemand je wilt overhoren of je ergens anders mee wilt helpen.
 5. Schrijf ook in je agenda op wanneer je een dagje weg bent ofzo. Zo voorkom je dat je dan wilt leren maar niet kan leren.
 6. Je kan al heel veel doen in de les. Het scheelt heel veel thuis en dan heb ik meer tijd om te leren of ik heb gewoon lekker lang vrije-tijd.

Dit zijn mijn tips die ik heel erg fijn vind en ook echt helpen voor mij. Ik heb ook tips gekregen via YouTube. Die zijn ook heel handig en ga ik ook zeker gebruiken! Maar om die tips te weten moet je toch echt even zelf de video kijken (ik wil geen copy cat zijn dus het is geen promotie maar gewoon voorzichtigheid 😉 ❤ )

Dit was mijn back to school serie van dit jaar veel succes en plezier op school!<3

xjes-Anne

Advertenties

3 gedachten over “Back to school #5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s