Ingegroeide teennagel

Heey meiden,

Dit artikel gaat over ingegroeide teennagels. Misschien weten sommigen van jullie niet wat het is dus zal ik eerst even uitleggen wat het nu eigenlijk is en wat je er tegen kunt doen.

De oorzaak van een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel ontstaat meestal door het verkeerd knippen van je teennagel. Je knipt ze dan met een boog of je knipt ze te kort, terwijl je ze recht af moet knippen. Het komt het meest voor op je grote teen maar, een ingegroeide teennagel kan op alle teennagels voorkomen. Ook kan een ingegroeide teennagel onstaan doordat je schoen te klein is, er komt dan te veel druk op je nagel.

De ingegroeide nagel.

De ingegroeide nagel onstaat doordat een puntje van je teennagel (zijkant) groeit in je nagelbed. Daar komt te veel druk op te staan en er ontstaat een wondje. Na een tijdje kan dit gaan ontsteken en kan er zogenaamd ‘wildvlees’ ontstaan oftewel weefsel wat er niet hoort te zijn. Het omliggende nagelbed zwelt op en wordt rood. Dit kan erg veel pijn doen. Er zal tussen je nagel en nagelbed ook een soort eelt groeien. Later kan er ook pus of zelfs bloed uit je wondje komen.

Het behandelen van een ingegroeide teennagel. 

Je kan je ingegroeide teennagel zelf behandelen maar de kans dat het erger wordt is natuurlijk erg groot aangezien je geen opleiding tot pedicure hebt gedaan. Ik zelf zou naar een pedicure gaan want ik vind het niet fijn als het nog erger wordt.

Zelf heb ik de laatste tijd erg vaak last van ingegroeide nagels. Daarom heb ik dit artikel ook geschreven. Het is misschien niet het leukste artikel om te lezen maar, het leven is niet alleen maar leuk dit soort dingen bestaan ook en ik wil dat duidelijk maken en met jullie delen. Ik ben erg benieuwd wat jullie over dit artikel vinden en hoop dat jullie het in de reacties achterlaten.

xjes-Anne

Bronnen:
http://nl.m.wikihow.com/Verwijder-een-ingegroeide-teennagel

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/131997-ingegroeide-nagel-behandelen.html

Advertenties

2 gedachten over “Ingegroeide teennagel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s